Till startsidan


136 000 personer besökte Götenehus visningshus på Storbritanniens största konsumentutställning, Ideal Home Show

Götenehus har medverkat i Storbritanniens största konsumentutställning Ideal Home Show. Utställningen pågick mellan den 16 mars 2012 och 1 april 2012 och hölls i Earls Court i centrala London. I en visningsby inomhus på utställningen var tre hus uppförda i verklig storlek. Dessa var följande:

  • Ett hus som har designats av HRH Prince Charles of Wales
  • Ett hus som har tagits fram genom en arkitekttävling i Daily Telegraph
  • Ett svenskt hus ur Götenehus sortiment – hustyp Reymersholm

Årets mässa besöktes av 285 000 personer, vilket var nytt rekord i antal besökare i mässans 103-åriga historia. Götenehus visningshus besöktes av totalt 136 000 personer och var det hus på mässan som lockade mest folk. Under långa tider var väntetiden i kön för att komma in i huset ca 1,5 timmar.

Mässan invigdes av prins Charles som har ett mycket stort intresse för arkitektur och byggnation. I samband med invigningen var Götenehus VD, Claes Hansson, och Sveriges ambassadör i London, Nicola Clase, inbjudna till en kort träff och samtal med prins Charles i det hus som prinsen varit med och designat. I likhet med övriga personer som närvarade vid mässan var prins Charles imponerad av hur fort det svenska huset från Götenehus hade byggts.

Prins Charles i samtal med Götenehus VD, Claes Hansson. I mitten syns Sveriges ambassadör i London, Nicola Clase.
Prins Charles i samtal med Götenehus VD, Claes Hansson. I mitten syns Sveriges ambassadör i London, Nicola Clase. (Ladda ner bild)

Götenehus visningshus invigdes av den svenska ambassadören Nicola Clase tillsammans med TV-personligheten Ulrika Jonsson.

Invigningen av Götenehus visningshus. Från vänster Götenehus marknadsdirektör Tor Fjaestad, Claes Hansson, Ulrika Jonsson och ambassadör Nicola Clase. Invigningen av Götenehus visningshus. Från vänster Götenehus marknadsdirektör Tor Fjaestad, Claes Hansson, Ulrika Jonsson och ambassadör Nicola Clase. (Ladda ner bild)

Götenehus visningshus hade inretts av IKEA i England. I Storbritannien upplever man nu en stor efterfrågan på svensk design som går under benämningen ”Scandimania”.

- Möjligheten att visa IKEAs produkter med skandinavisk design i ett svenskt hus har varit enastående och mycket framgångsrikt, säger Carol Reddish, chef för IKEA i Storbritannien.

I samband med mässan startade också Götenehus agent, Scandinavian homes LTD, marknadsföringen av Götenehus sortiment i Storbritannien. Mässan genererade många intresserade prospekts och innebar en bra start på verksamheten i Storbritannien.

- Att kunna genomföra detta projekt tillsammans med våra duktiga samarbetspartners IKEA, NIBE, Kährs med flera har skapat oss erfarenheter och nätverk som vi kommer att ha nytta av framöver, säger Claes Hansson, VD och koncernchef i Götenehus. Intresset för vårt hus och antalet besökare på mässan i London överträffar med råge mina förväntningar, fortsätter Claes Hansson.

Götenehus visningshus på Ideal Home Show i London.
Götenehus visningshus på Ideal Home Show i London. (Ladda ner bild)

Kön av besökare till Götenehus visningshus på Ideal Home Show i London.
Kön av besökare till Götenehus visningshus på Ideal Home Show i London. (Ladda ner bild)

Götene den 19 januari 2012
Götenehus Group AB (publ)

 
Bilder i texten kan laddas ner från Götenehus hemsida www.gotenehus.com eller rekvireras från lena.aggesund@gotenehus.se.

För ytterligare upplysningar kontakta Claes Hansson, VD och koncernchef för Götenehus Group AB, telefon 0511-34 53 04, 0708-35 09 68 eller Tor Fjaestad, marknadsdirektör styckehus, 073-275 39 51.Götenehus Group AB (publ) Box 17 533 21 Götene
Tel 0511-34 56 00 Fax 0511-34 53 12 E-post koncern@gotenehus.com